Heipa hei!

Lennot meni mukavasti. Helsingista ostin pienen salmarin mukaan mahdollista "koti-ikavaa" varten :) Hki-Amsterdam lennolla saatiin aamupalaksi munakasta yms. Damissa odoteltiin 4 tuntia. Laukut meni suoraan toiseen koneeseen ja jatkoliput tulostettiin katevasta automaatista Lauran passia vilauttamalla. Damissa nahtiinkin sit meidan jumbojetti, joka oli ihan alyttoman iso kone. Tarjoilu China Airin koneessa uskomatonta. Tuli juomakarry josta sai tilata mita vaan ilmaiseksi. Laura otti Gin Tonicin ja ma tietysti oluen :) Sit tuli ruokaa. Otin paistettuja nuudeleita kasviksien kera. Taas tuli juomaa ja niita sai tilata ilmaiseksi niin paljon ku huvitti. Kaks ruotsalaista jamppaa innostu sit tilaa viskeja koko matkan :D hauskaa oli! Sit tuli viela aamupala ennen laskeutumista. Lento kylla kesti uskomattoman kauan, mut jos vaan sai nukuttua niin ei haitannu.

Perille paastya (klo 7-8 aamulla, aikaeroa 5 tuntia Suomeen) haettiin matkalaukut ja lahdettiin ilmaisella bussilla bussiasemalle. Nyt koin ja tajusin eka kertaa sen, mita Juha sanoi siita kosteasta lampoaallosta, ku meet pihalle. Hikista on sen jalkeen! Lamminta taalla on 34 astetta. Bussiasemalla vaihdettiin rahaa, tosin kurssi oli siella vahan huonompi (jotain 1:43.9, lentoasemalla 1:45), joten kannattaa vaihtaa lentoasemalla). Majoituspaikan lahella kurssi on ollut 1:45. Sit bussilla Bangkokiin Victory Monumentille 35 BHT = 0,8e. Taksilla siita hostellille 70b eli 1,5e. Kannattaa laitattaa taksamittari paalle niin paasee halvalla.

Asha Guesthouse hostelli on ollut mukava perushostelli, ei mitaan valittamista. Sisapihalla mukavasti puiden varjossa. Hostellissa yo n. 175b = 3,7e. Parveke mukavasti sisapihalla. Kattotuulettimella on parjannyt mainiosti. Jetlagit ei olleet kovin pahat, Lauralla oli pahemmat. Ne on pikkuhiljaa saatu pois alta. Syomassa kaytiin pienen eparoinnin jalkeen pihalla hostellin lahella. Meitsi otti paistettua riisia ja lihaa, Laura riisia ja vihanneksia. Ruoka maksoi vain 30b = n. 0,7e. Maha tuli tayteen eika mitaan oireita ole ilmennyt. Ruoka taalla on aivan mahtavaa, vaikka tekeminen voikin nayttaa epailyttavalta. Kunhan nyt katsoo, etta menekkin kojulla on hyva ja paikallisia asiakkaita riittaa.

Tana aamuna syotiin aamupalaks kojusta paistettuja palloja, tehty lettutaikinasta. Sit viela kylkeen tulinen riisikalaruoka puoliks. Kallista ruoka ei ole ja siirryin tanaan iltapaivalla vasta toisen paivan budjettiin (20e). Maksettuna myos kolmen paivan majoitukset. Eli 10e riittaa vallan mainiosti elamiseen talla alueella. Tanaan kaytiin myos paikallisilla viikonloppumarkkinoilla ja huomenna uudestaan pidemmaksi aikaa sinne. Myos thaihieronta tuli testattua 300b + 100b tippi henkilolta. Mut nyt jatkuu elama taalla. Taidetaan lahtea tasta syomaan. Morjens!

edit:

Asha Guesthousesta viela sen verran, et ei ole ruuhkainen paikka. Ollaan maksettu aina yksi yo edellisena paivana eteenpain ja aina on vapaata. Huonetta ei ole tarvinnu vaihtaa. Hintaan kuuluu pyyhkeet, lakanat, uima-allas, ilmanen Internet, pyykkikoneet ja lammin suihku. Lampimia suihkuja on tosin yksi ja kylmia pari enemman, mut ei oo tarvinnu jonotella, ku ei ole tungosta. Tallelokero on 10b per paiva. Huoneen ovessa on salpa, johon saa oman lukon lisata. Alakerrassa ravinteli, josta saa halpoja drinkkeja. Uima-allas on mahtava ja sit voi loikoilla rantatuoleilla siina vieressa. Aamupala on surkea eika olla sita ostettu. Kayty aina ostaa kojusta jotain syotavaa (lettupalloja).